5 otázok a odpovedí o ready made s.r.o.

Datum: 02.06.2024

Dvomi možnosťami, ako začať podnikať, je založenie alebo kúpa už založenej eseročky. Pre kúpu existujúcej s.r.o. sa začínajúci podnikatelia uchýlia hlavne v prípade, keď potrebujú podnikať veľmi rýchlo.

5 otázok a odpovedí o ready made s.r.o.

Rýchle podnikanie nie je jedinou výhodou ready made s.r.o.. Čo je to vlastne ready made s.r.o. a čo jej kúpou získate?

1. Čo je ready made s.r.o. a ako sa líši od klasickej s.r.o.?
Ready made s.r.o. je spoločnosť s ručením obmedzeným, ktorá je už založená a zaregistrovaná v obchodnom registri, no ešte nevykonáva žiadnu podnikateľskú činnosť. Tieto spoločnosti sú pripravené na okamžitý predaj a začatie podnikania. Hlavnou výhodou ready made s.r.o. je časová úspora – podnikateľ nemusí prechádzať zdĺhavým procesom viac informácií o založení s.r.o., ktorý môže trvať aj niekoľko týždňov.

2. Aké sú hlavné výhody nákupu ready made s.r.o.?
Nákup ready made s.r.o. prináša viacero výhod, ktoré z kúpy robia lákavú alternatívu pre našu ponuku služieb. Zakladanie novej spoločnosti môže byť časovo náročné, kým kúpenie ready made s.r.o. umožňuje začať podnikať prakticky okamžite. Všetky administratívne náležitosti, ako je napríklad registrácia na daňovom úrade, sú už vyriešené.

Ready made s.r.o. nemajú žiadne predchádzajúce obchodné aktivity ani záväzky, čo zaručuje čistú históriu spoločnosti. Tieto spoločnosti majú už splatený základný kapitál. Vzhľadom na to, že ready made s.r.o. sú zakladané profesionálnymi firmami, sú ich administratívne nastavenie a dokumentácia bezchybné.

3. Ako prebieha proces nákupu ready made s.r.o.?
Založenie s.r.o. trvá približne mesiac, kúpa ready made s.r.o. je vecou jedného podpisu. Nemusíte sa trápiť otázkou, kompletný sprievodca založením s.r.o. a jednoducho jednu založenú kúpite. Záujemca si vyberie spoločnosť z ponuky predajcov, pričom zohľadňuje jej názov, dátum založenia a ďalšie parametre.

Po výbere spoločnosti nasleduje podpis kúpnej zmluvy medzi predávajúcim a kupujúcim. Zmluva obsahuje všetky podmienky predaja vrátane ceny a záruk. Po podpise zmluvy sa podávajú návrhy na zmeny do obchodného registra. Tieto zmeny zahŕňajú prepis konateľov, sídla spoločnosti, obchodného mena a prípadne aj predmetu podnikania.

4. Aké náklady sú spojené s nákupom ready made s.r.o.?
Náklady na nákup ready made s.r.o. sa môžu líšiť v závislosti od viacerých faktorov - renomé predajcu, konkrétnych požiadaviek kupujúceho a stavu spoločnosti. Všeobecne platí, že cena ready made s.r.o. je vyššia ako náklady tu nájdete kompletné informácie o založení s.r.o., čo je spôsobené pridanou hodnotou v podobe časovej úspory a nulovej administratívnej záťaže.

5. Aké riziká sú spojené s nákupom ready made s.r.o.?
Nákup ready made s.r.o. prináša veľa výhod, no napriek tomu je spojený aj s určitými rizikami. Ready made s.r.o. by nemali mať predchádzajúce obchodné aktivity, je dôležité overiť, že spoločnosť naozaj nemá žiadne skryté záväzky alebo právne problémy. Je tiež dôležité kúpiť spoločnosť od renomovaných a overených predajcov, ktorí majú dobrú povesť a dostatočné skúsenosti s predajom ready made spoločností.

 

 

Čítané: 58 x